Έρευνα: Οι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ με συναισθηματικά ασταθείς γυναίκες

image
Πότε οι άνδρες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και πότε οι γυναίκες; Ενδιαφέρουσες είναι οι απαντήσεις προέκυψαν από μελέτη γερμανών επιστημόνων δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research, καθώς αποκαλύπτεται ότι η σεξουαλική απόδοση ενός συντρόφου μπορεί να επηρεάζεται όχι μόνο από τη σωματική, αλλά και από την ψυχική του κατάσταση.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ με συναισθηματικά ασταθείς γυναίκες, ενώ οι γυναίκες έχουν καλύτερες σεξουαλικές σχέσεις με λιγότερο ευχάριστους συντρόφους.

Η έρευνα έγινε σε περί 1.000 συμμετέχοντες στη Γερμανία, από ομάδα με επικεφαλής την Julia Velten του Πανεπιστημίου Bochum, με συνεντεύξεις μέσω τηλεφώνου.

Οι ερευνητές εντόπισαν ότι «οι άνδρες είναι διεξοδικοί και ευσυνείδητοι μπορεί να νιώθουν την ανάγκη να ικανοποιήσουν τις συντρόφους τους σεξουαλικά, πράγμα μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και στη σεξουαλική απόδοση του συντρόφου τους».

Για τις γυναίκες η έρευνα αφορούσε τη σεξουαλική ικανοποίηση, τη διέγερση, την επιθυμία, τον πόνο και τη συχνότητα του οργασμού. Για τους άνδρες η έρευνα επικεντρώθηκε στη στυτική λειτουργία, αλλά περιελάμβανε ερωτήσεις και για την επιθυμία, τη σεξουαλική ικανοποίηση και τον οργασμό.

Όλοι οι μετέχοντες στην έρευνα ήταν σε μακροχρόνιες σχέσεις και είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη.

Κομβικό σημείο της έρευνας αφορά στο συνειδησιακό των συμμετεχόντων. Η συνείδηση περιγράφεται ως χαρακτηριστικό περιλαμβάνει την αυτοπειθαρχία, την τάξη και τη φιλοδοξία, συνδέονται με υγιή σεξουαλική λειτουργία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες επωφελήθηκαν σεξουαλικά από συντρόφους με παρόμοια χαρακτηριστικά – κυρίως τα θετικά. «Σε άνδρες έχουν εύκολα ερωτικές φαντασιώσεις ή οπτικά ερεθίσματα, το να έχουν σύντροφο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο μπορεί να διευκολύνει τη σεξουαλική λειτουργία» υποστηρίζουν οι ερευνητές.

(0 votes)

READ MORE