• STARS
  • Posted

Ωροσκόπος, μύθοι πραγματικό&amp

image   Γράφει ο αστρολόγος Πέρρης Κρητικός

Ο ωροσκόπος είναι ένα σημαντικό στοιχείο αποκωδικοποίησης  βασικών χαρακτηριστικών, στην αστρολογική ανάλυση ενός άτομου. Πάντα σε συνδυασμό με τον ηλιακό πρώτο οίκο, μπορεί και περιγράφει με σαφήνεια σημαντικά στοιχειά της προσωπικότητας του άτομου που εξετάζουμε. Κάποιοι, λένε ότι ο ωροσκόπος λειτούργει μετά τα 30 χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Ο ωροσκόπος λειτούργει από την πρώτη στιγμή που γεννιόμαστε, μέχρι την τελευταία που ζούμε. Κάποιοι άλλοι λένε ότι ο ωροσκόπος προοδεύει, άρα και αλλάζει. Αυτό είναι ένα δεύτερο μεγάλο λάθος και ψέμα. Ο ωροσκόπος είναι πάντα ίδιος. Δεν προοδεύει και δεν αλλάζει.

 

image Κάποιοι πάλι λένε, ότι χρησιμοποιώντας το σύστημα της ηλιακής επιστροφής, κάθε χρόνια μας δίνει και ένα διαφορετικό ωροσκόπο που προσδιορίζει τις δράσεις, τα θετικά και τα αρνητικά της περιόδου από γενέθλια σε γενέθλια. Και μάλιστα αν κάποιος, σύμφωνα με την ηλιακή του επιστροφή παρουσιάζει ένα αρνητικό ωροσκόπο, κάποιοι του προτείνουν, να βρεθεί σε ένα άλλο γεωγραφικό μήκος και πλάτος, για να επιτύχει  στην ηλιακή του επιστροφή,  ένα ευνοϊκό για τα προσωπικά η οικονομικά του θέματα ωροσκόπο. Ούτε αυτό φυσικά και ισχύει. Είναι μια ανοησία.

 

Μέσα από αυτό το κείμενο,  θα προσπαθήσουμε να δώσουμε με απλό τρόπο, την έννοια του ωροσκόπου. Οίκος πρώτος σε ένα χάρτη η αλλιώς ωροσκόπος,  είναι αυτό που φαίνετε, αυτό που αντικρίζουν οι άλλοι, όταν μας κοιτούν. Κάθε άνθρωπος που στέκει απέναντι μας, είναι σαν να βρίσκεται  μέσα από τον έβδομο οίκο μας και από εκεί να κοιτάζει εμάς, τον πρώτο μας οίκο, άρα τον ωροσκόπο μας. Αφού η αντιστοιχία του ένα (1οίκος ) είναι εμείς και το επτά  (7 οίκο) είναι οι άλλοι.

 

Έτσι λοιπόν κοιτώντας ένα άνθρωπο, στην πραγματικότητα βλέπουμε αυτό που δείχνει ο ωροσκόπος του, το οποίο θα μπορούσε να είναι και πολύ διαφορετικό από την πραγματική του ουσία. Ο ωροσκόπος σε πολλές περιπτώσεις και πάντα σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, μπορεί να φωτογραφήσει αρκετά πειστικά το άτομο, όσο αφορά την όψη η και τον σωματότυπο του.

 

Ο άνθρωπος ο οποίος με μια μάτια, κοιτώντας τον δηλαδή, κάνει φανερό το ζώδιο του, είναι αυτός ο οποίος έχει στην ιδία θέση,  το πρώτο φυσικό του σπίτι τον Ήλιο του μα και  τον ωροσκόπο του. Είναι δηλαδή ένας Κριός με ωροσκόπο Κριό, ένας Ταύρος με ωροσκόπο Ταύρο κλπimage

 

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να υπάρχει μια συγγενική σχέση μεταξύ του ζωδίου του Ήλιου, και του ζωδίου του ωροσκόπου. Εδώ τα τέσσερα στοιχειά παίζουν καθοριστικό ρόλο. Το ιδανικό είναι τα στοιχεία , να είναι είτε ιδία, είτε συμπληρωματικά. Και όταν λέμε ιδία εννοούμε:  φωτιά με φωτιά, νερό με νερό κλπ. Συμπληρωματικά εννοούμε : φωτιά με αέρας,  αέρας με φωτιά,  γη με νερό ή νερό με γη.  Η φυσικά τα στοιχεία να είναι ιδία. Κριός με Λέοντα, Κριός με τοξότη. Ταύρος με Παρθένο, η Ταύρος με Αιγόκερω. Κλπ

 

Έχει παρατηρηθεί ότι η ζωή, είναι πιο εύκολη για τους ανθρώπους που έχουν ιδία ή συμπληρωματικά στοιχειά  Ήλιου ωροσκόπου.  Αντίθετα η ζωή, έχει περισσότερο αγώνα και δυσκολίες για τους ανθρώπους που έχουν αντικρουόμενα στοιχειά μεταξύ Ήλιου και ωροσκόπου.

 

Είναι σίγουρο ότι ο ωροσκόπος, έκτος από το εγώ δείχνω ότι είμαι στους άλλους, σημαίνει και προγονός. Προγονική  καταγωγή. Συνδέει το άτομο με μια προγονική του ριζά. Για να καταλάβουμε τώρα πως λειτούργει ο ωροσκόπος, θα σκεφτούμε πολύ απλά.

 

ΚΡΙΟΣ – Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει ωροσκόπο Κριό. Στα σίγουρα αυτός ο ωροσκόπος δίνει στους άλλους την εντύπωση ενός μαχητικού, ορμητικού,  παρορμητικού άτομου. Ένας νευρώδης άνθρωπος δηλαδή,  που λόγω του σφρίγους, της δύναμης του Άρη που κυβερνά το ζώδιο του Κριού, και εφόσον ο Άρης στον χάρτη του βρίσκετε σε ισχυρή θέση, δίνει ένα άτομο με αθλητικά, ορμητικά, Άρια χαρακτηριστικά. Με αυτό τον τρόπο σκέψης μπορούμε να προσδιορίσουμε λίγο πολύ όλους τους ωροσκόπους.

 

Υπάρχουν ωροσκόποι που φαίνονται – διαβάζονται πολύ εύκολα. Πιο πολύ από όλους αυτό το βλέπουμε όταν οι ωροσκόποι  αφορούν τα ζώδια τα οποία τα κυβερνούν τα φωτά. Δηλαδή ο Ήλιος και η Σελήνη. Είναι χαρακτηριστική η λάμψη που εκπέμπει ένας ωροσκόπος στον Λέοντα, που δίνει στην όψη του ανθρώπου κάτι το όποιο θυμίζει έντονα Λιοντάρι. Όπως και είναι χαρακτηριστικό το Σεληνιακό-στρόγγυλο πρόσωπο που φαίνεται εύκολα σε όσους τυχαίνει να έχουν ωροσκόπο στον Καρκίνο. Στον χώρο που κυβερνά το δεύτερο φως, που είναι η Σελήνη.

 

image Τώρα αναρωτιέστε ….  Για να έχει κάποιος στρόγγυλο πρόσωπο πρέπει να έχει ωροσκόπο Καρκίνο? Φυσικά και όχι.  Αρκεί να έχει είτε την Σελήνη στον πρώτο του οίκο, είτε τον κυβερνήτη πλανήτη του ωροσκόπου του στο ζώδιο του Καρκίνου η και στον τέταρτο του οίκο.

 

Θα μου πείτε, πρέπει κάποιος να έχει ωροσκόπο Λέοντα για να έχει την λάμψη, η να βγάζει προς τα εξω αυτό το περήφανο εγώ του Λέοντα ;  Φυσικά και όχι !!! Φτάνει να έχει τον κυβερνήτη του ωροσκόπου του στο ζώδιο του Λέοντα ή  στον πέμπτο του  οίκο, που είναι και  ο χώρος του Λέοντα.

 

Με αυτόν τον συνδυασμό και τρόπο σκέψης, μπορούμε εύκολα να διαβάσουμε τον ωροσκόπο ενός ανθρώπου. Φυσικά, το φαίνομαι  από το είμαι, διαφέρει πάρα πολύ. Για αυτό τον λόγο, οι άνθρωποι σχεδόν πότε δεν είναι αυτό που δείχνουν. Χωρίς όμως να αποκλείεται  να υπάρχουν άνθρωποι που είναι αυτό που δείχνουν. Ο μονός τρόπος για να μάθεις τι ακριβώς είναι ένας άνθρωπος, είναι να έχεις την πλήρη ανάλυση του χάρτη του, σωστή ώρα γέννησης του, ή … να ζήσεις μαζί του πολλά χρόνια!!!!

 

Φυσικά θα μπορούσαν και οι παρουσίες ισχυρών πλανητών σε ένα ωροσκόπο να χρωματίζουν διαφορετικά,  το φαίνεσθε ενός ανθρώπου ή  να αποχρωματίζουν τα στοιχειά που ορίζει ο ωροσκόπος.  Λέγοντας με λίγα λογία τι δείχνει ένας ωροσκόπος στα διάφορα ζώδια, μιλάμε πάντοτε για ένα καθαρό ωροσκόπο, χωρίς επιρροές παρουσίας πλανητών στον πρώτο οίκο και χωρίς αντίθετες θέσεις του κυβερνήτη του ωροσκόπου μέσα στον χάρτη.

 

imageΈνας ωροσκόπος στον Κριό :

Μιλάμε δηλαδή πχ για ένα ωροσκόπο Κριό που ο κυβερνήτης του Άρης είναι σε μια ισχυρή θέση στον χάρτη, είτε στον Κριό,  είτε στον Λέοντα, είτε στον Τοξότη και δεν χτυπιέται από κάποιον πλανήτη. Εδώ μιλάμε για ένα ορμητικό, νευρικό, αθλητικό άτομο,  που κάνει έντονα αισθητή την παρουσία του. Είναι ετοιμοπόλεμο και πολύ γρήγορο σε αντιδράσεις.

 

 

 

imageΈνας ωροσκόπος στον Ταύρο :

Αν σε αυτό τον χάρτη υπάρχει μια καλά τοποθετημένη Αφροδίτη, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά συμπαθές  και γλυκό άτομο, που εμπνέει σιγουριά,. Ακόμη και στην σπάνια περίπτωση να μην  είναι πολύ όμορφο, είναι εξαιρετικά ελκυστικό.

 

 

 

 

imageΑν έχουμε ένα ωροσκόπο στους Διδύμους :

και ένα καλά τοποθετημένο Ερμή στον χάρτη, έχουμε απέναντι μας ένα άτομο εξαιρετικά επικοινωνιακό που πάντα έχει κάτι να πει για όλα. Το διακρίνουμε εύκολα καθώς έχει πάντα και για όλα κάτι να πει και είναι το πιο ενημερωμένο άτομο για ότι συμβαίνει ..

 

 

 

 

imageΈνας  ωροσκόπος  Καρκίνος  :

και μια σελήνη καλά τοποθετημένη στον χάρτη…. Τότε έχουμε  να κάνουμε με ένα άνθρωπο εξαιρετικά ευμετάβλητο όσο αφορά τις διαθέσεις του, που το πρόσωπο του είναι καθρέφτης της ψυχικής του διαθέσεις και φωτίζεται  η σκοτεινιάζει ανάλογα με τα συναισθήματα της κάθε στιγμής. Είναι χαρακτηριστικό το στρόγγυλο του πρόσωπου του και είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους ωροσκόπους.

 

 

 

imageΈνας ωροσκόπος Λέοντας :

Που συνυπάρχει  με έναν  Ήλιο θετικά τοποθετημένο; Εδώ  έχουμε να κάνουμε με ένα λαμπερό άτομο που ξεχωρίζει οπού βρίσκετε για το στυλ, άλλα και μια υπερβολική προβολή του εγώ, που γίνετε εύκολα αντιληπτή στα μάτια των άλλων και συχνά παρεξηγήσιμη.

 

 

 

 

imageΩροσκόπος Παρθένος :

με ένα καλά τοποθετημένο Ερμή , αμέσως  βλέπουμε ένα άνθρωπο, ο οποίος είναι ενταγμένος πλήρως στο σύστημα, ακραία  πρακτικός, εξαιρετικά αναλυτικός με την λεπτομέρεια και σίγουρα χρήσιμος αφού είναι ιδανικός διεκπεραιωτής .

 

 

 

 

imageΩροσκόπος Ζυγός  :

καλά μία τοποθετημένη Αφροδίτη , φτάνει για να  έχουμε απέναντι μας , ένα εξαιρετικά ελκυστικό, γοητευτικό άτομο, που κάνει αίσθηση με την παρουσία του οπού και αν βρεθεί λόγω της  γοητείας.

 

 

 

 

imageΩροσκόπος Σκόρπιος :

αυτός είναι εύκολα εμφανής ωροσκόπος και όταν σταθούμε απέναντί του,   αντιμετωπίζουμε ένα εξαιρετικά διεισδυτικό άτομο,  που βγάζει προς τα εξω μια ισχυρή προσωπικότητα, η οποία μας κάνει να νιώθουμε ότι έχουμε απέναντι μας ένα άτομο ικανό για όλα, ένα άτομο  που μπορεί τα πάντα.

 

 

 

 

imageΩροσκόπος Τοξότης  :

Ένας ακόμα ωροσκόπος που διακρίνετε εύκολα είναι αυτός του Τοξότη. Με κυβερνήτη τον Δια και εφόσον ο Δίας είναι καλά τοποθετημένος και δεν τον φρενάρει κάποιος πλανήτης, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μεγαλόσωμο άτομο με επεκτατικές τάσεις, και γενικά μια πληθωρικότητα που φαίνετε από μακριά.

 

 

 

 

imageΩροσκόπος Αιγόκερως :

Ένας ακόμα εύκολα αναγνωρίσιμος ωροσκόπος είναι ο Αιγόκερως. Όταν συντρέχει να υπάρχει καλή τοποθέτηση του Κρόνου δίνει ένα εξαιρετικά σοβαρό, εγκρατή σε όλους τους τομείς άνθρωπο που δεν ξεφεύγει από τα όρια του πρέπει και του τι είναι αποδεκτό . Ένα συχνά λεπτό άτομο που δείχνει πάντα προβληματισμένο και σπάνια χαλαρό..

 

 

 

imageΩροσκόπος Υδροχόος :

Σε αντίθεση από την σοβαρότητα του Αιγόκερω , εξαιρετικά εμφανή  είναι τα στοιχειά της εκκεντρικότητας που δίνει στην ζωή του ανθρώπου, τουλάχιστον όσο αφορά το φαίνεσθε, ο Υδροχόος στον πρώτο οίκο ενός  ανθρώπου. Εάν υπάρχει ισχυρός Ουρανός, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα άνθρωπο, που όχι μονό στις ιδέες, άλλα και στο στυλ, στο ντύσιμο, στην εμφάνιση, βγάζει  έντονα μία  εκκεντρικότητα  στα μάτια των άλλων.

 

 

 

imageΩροσκόπος Ιχθύς:

και αν σε αυτό τον χάρτη ο Ποσειδώνας δεν είναι εμποδισμένος η δυσαρμονικός είμαστε απέναντι σε μια προσωπικότητα η οποία αναδύει κάτι γοητευτικό, μυστήριο και φευγάτο, συνδυασμένο με τις βασικές ιδιότητες του Ποσειδώνα που κυβερνά αυτό το ζώδιο.

 

 

 

 

Αυτός είναι ένας απλός οδηγός για να διαβάζουμε τι θα μπορούσε να είναι σαν ωροσκόπος , ένας άνθρωπος απέναντι μας. Όμως προσέξτε !!!  Για να είναι φανερά αυτά τα στοιχειά, υπάρχουν οροί και προϋποθέσεις. Χωρίς αυτές πολύ εύκολα μπορούμε να μπερδευτούμε. Πχ όταν σε κάποιου τον χάρτη τοποθετείτε ο Πλούτωνας στον πρώτο του οίκο, φτάνει αυτός για να σκιάσει η να εξαφανίσει τα στοιχειά τα οποία θα μπορούσαν να μαρτυρήσουν στα μάτια μας την ταυτότητα του ωροσκόπιου του άτομου απέναντι μας.

(0 votes)

READ MORE